Få kommer til Vesten

Nye tall fra flyktningehjelpen viser at 38 millioner mennesker er på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved inngangen til 2007 levde om lag 38 millioner mennesker på flukt fra vold, krig, forfølgelse og konflikter. En forsvinnende liten andel av verdens flyktninger finner veien til Vesten.

I en oversikt som Flyktninghjelpen la fram på Verdens flyktningdag onsdag, går det fram at to tredeler er på flukt i sitt eget land. Tallet på flyktninger og internt fordrevne økte i 2006, mens antallet asylsøkere i industrilandene gikk ned for femte år på rad, til det laveste nivået på 20 år.

- Bak tallene skjuler det seg ufattelige enkeltskjebner og et rop om at verdens likegyldighet må ta slutt. Vi har alle et ansvar for å rekke ut hånden til mennesker som er uskyldige ofre, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Tomas Colin Archer.

Det store flertallet av dem som flykter til utlandet, søker tilflukt i naboland. Særlig gjelder dette for Afrika. Bekymringsfull økning Generalsekretæren er bekymret over tallenes tale. De siste årenes positive trend er brutt. Antallet flyktninger og internt fordrevne øker for første gang på flere år.

- Et svært urovekkende tegn er at antallet alvorlige kriger og konflikter viste et kraftig hopp, fra 28 i 2005 til 35 i 2006, sier Colin Archer i forordet til årets flyktningregnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer