Få kommuner har benyttet krisepakkene

Bare halvparten har kommet i gang med konkrete tiltak mot den økonomiske krisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare halvparten av norske kommuner har kommet i gang med konkrete tiltak mot den økonomiske krisen. Dette til tross for kommunene har fått 20 milliarder i krisepakker.

I en undersøkelse NRK har foretatt svarer halvparten av de 310 spurte kommunene at de ennå ikke har gjennomført noe konkret arbeid eller prosjekter etter at regjeringen bevilget 20 milliarder kroner i krisepakker i januar i år.

Kommunene fikk 6,4 milliarder kroner til vedlikehold og oppussing, og regjeringen forutsatte da at pengene skulle ha rask effekt på arbeidsmarkedet.

Men over halvparten av kommunene som har svart på undersøkelsen, har altså ennå ikke satt i gang noen konkrete prosjekter, selv om mange kommuner trakk fram mulighetene for å få utført vedlikeholdsarbeid på offentlige bygg.

- Regjeringen har kommet på banen og bevilget disse midlene, men det er en tung skute å snu. Med det regelverket vi har med anbudsdokumenter, det å finne ledig mannskap og så videre, tar det sin tid. Det tar fort et halvt år, sier ordfører i Hof i Vestfold, Olav Bjørnli (H).

(NTB)

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer