Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Få Oslo-folk vil ha Kvarme

Bare 8 prosent sier ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 8 prosent av de spurte foretrekker Borg-biskop Ole Christian Kvarme som ny biskop i Oslo, viser en ny måling.

I målingen som Opinion har utført for NRK sier 22 prosent at de vil ha prost Trond Bakkevig. 17 prosent ønsker seg generalsekretær Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon, mens 7 prosent støtter kandidaturet til kirkerådsdirektør Erling J. Pettersen. Hele 38 prosent er usikre.

Målingen er gjennomført blant 600 personer som bor i Oslo, Bærum eller Asker, som utgjør Oslo bispedømme.

Flertallet i Kirkerådet satte tidligere denne måneden Erling Pettersen på førsteplass med åtte stemmer, mens sju medlemmer foretrakk Kvarme.

Mandag samlet Oslo bispedømmeråd seg om Trond Bakkevig som sin kandidat.

Av landets elleve biskoper har ni gitt sin innstilling. Fem av de ni har Ole Christian Kvarme på førsteplass. To har Trond Bakkevig på førsteplass, og to har plassert Erling Pettersen øverst.

Det er regjeringen som utnevner biskop, og det skjer i statsråd før påske. (©NTB)

VIGSLET: I 1998 ble Ole Christian Kvarme vigslet til biskop i Borg av biskop Finn Wagle. Nå er han både sterkt ønsket og sterkt mislikt som kandidat i Oslo.
VIGSLET: I 1998 ble Ole Christian Kvarme vigslet til biskop i Borg av biskop Finn Wagle. Nå er Kvarme både sterkt ønsket og sterkt mislikt som kandidat i Oslo. Foto: SCANPIX
VIGSLET: I 1998 ble Ole Christian Kvarme vigslet til biskop i Borg av biskop Finn Wagle. Nå er han både sterkt ønsket og sterkt mislikt som kandidat i Oslo. VIGSLET: I 1998 ble Ole Christian Kvarme vigslet til biskop i Borg av biskop Finn Wagle. Nå er Kvarme både sterkt ønsket og sterkt mislikt som kandidat i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer