Få overraskelser i Ernas erklæring

Nesten ingen nyheter i tiltredelseserklæringen, røper statsminister Erna Solberg.

I GANG:  Klokka 12 i dag vil statsminister Erna Solberg (H) lese opp den blåblå regjeringens tiltredelseserklærling. Her finnes lite nytt, røper hun overfor NTB. Her er hun og den nye regjeringen på Slottsplassen i Oslo etter ekstraordinært statsråd onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I GANG: Klokka 12 i dag vil statsminister Erna Solberg (H) lese opp den blåblå regjeringens tiltredelseserklærling. Her finnes lite nytt, røper hun overfor NTB. Her er hun og den nye regjeringen på Slottsplassen i Oslo etter ekstraordinært statsråd onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12 i formiddag går Høyre-lederen på Stortingets talerstol for å lese opp tiltredelseserklæringen, det siste skrittet i den formelle prosessen rundt skiftet av regjering. Men statsminister Erna Solberg (H) selv fjerner allerede nå det meste av spenningen rundt hva den inneholder. De som venter seg store nyheter om politiske grep, blir trolig skuffet.

- Den inneholder ingen store overraskelser i forhold til hva som kommer fram i regjeringens politiske plattform, sier Solberg til NTB.

Bygger på plattformen - Jeg kommer til å forsøke å vise fram noen av de mer langsiktige prosjektene våre, men de politiske grepene ligger i plattformen vi allerede har lagt fram. Det blir en tale som presenterer hovedtankene i plattformen, sier hun.

Sundvolden-plattformen er på 75 sider og bygger på åtte hovedsøyler - de viktigste prioriteringsområdene til Høyre/Frp-regjeringen. Blant de langsiktige målene Solberg snakker om, er blant annet en omfattende slanking og effektivisering av forvaltningen, omorganisering av helse- og omsorgssektoren og omlegging av hvordan store samferdselsutbygginger skjer.

Vil se resultater Andre varslede politiske grep er det lettere å gjennomføre på kort varsel, men Solberg vil ikke lekke noe allerede nå om hva som står øverst på arbeidslisten hennes.

De første konkrete, blåblå fotavtrykkene kommer trolig til syne når finansminister Siv Jensen (Frp) legger fram tilleggsproposisjonen til det rødgrønne forslaget til statsbudsjett for Stortinget. Det skjer om snaut tre uker.

- Jeg gleder meg til å se gjennomføringen vår, at det noen av oss har sittet og forhandlet om og laget løsninger for, blir tatt videre og konkretisert av statsrådene, sier Solberg.
(NTB)