Få påskeulykker i år

Norsk Folkehjelp er fornøyde og roser skituristene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter årets påske kan Norsk Folkehjelp oppsummere med at det har vært relativt rolig for redningsmannskapene.

- Rolig

- Ser vi bort fra snøskredet i Nord-Troms lørdagen i palmehelga, og en uheldig skiløper som fikk hjertestans i fjellet ved Harstad i dag, har det for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper denne påsken vært rolig, sier informasjonsansvarlig Eivind Tungland ved Norsk Folkehjelps opplysningssentral i Tromsø.

I år har Folkehjelpen vært involvert i åtte lete- eller redningsaksjoner, mot tolv i fjor.

- Dette avviker ikke stort fra en normal påske, men tar vi det fantastiske været i Nord-Norge og den store utfarten med i betraktningen, må vi si oss storfornøyd med skiturister som følger gode råd, bruker sunt folkevett og ikke minst fjellvettreglene, sier Tungland.

29 påsketurister skadd

Folkehjelpen har i påsken behandlet 29 påsketurister for skader eller henvist videre til lege eller sykehus. Dette er samme antall som i fjor.

- Foruten dagens tragiske ulykke utenfor Kristiansand der en 5-åring er kritisk skadd etter å ha havnet i et tjern, har vi ikke registrert noen drukningsulykker, opplyser Tungland. Sammenliknet med 2004, som også hadde en sein påske, er dette en kraftig nedgang; den gangen døde hele ni i ulykker på sjø eller vann, sier Tungland, som legger til at han er fornøyd med dem som har ferdes på is, ved vann eller på sjøen.

NØT PÅSKESOLA: Svenskene Linda Normann, Mia Norman og Fredrik Jarl storkoser seg utenfor DNT-hytta i Fondsbu i Jotunheimen på langfredag. Foto: SCANPIX
NØT PÅSKESOLA: Svenskene Linda Normann, Mia Norman og Fredrik Jarl storkoser seg utenfor DNT-hytta i Fondsbu i Jotunheimen på langfredag. Foto: SCANPIX Vis mer
FORNØYD: Informasjonssjef Eivind Tungland i Norsk Folkehjelp.