Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Få spiller på nye automater

- Men vi er fornøyd. Vi tjener penger, sier Norsk Tipping.

UPOPULÆRE: Norsk Tippings nye spilleautomat fotografert på 7-Eleven på Hamar.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
UPOPULÆRE: Norsk Tippings nye spilleautomat fotografert på 7-Eleven på Hamar. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De siste tre månedene har knapt 50.000 personer satset penger på de nye spilleautomatene fra Norsk Tipping.

Etter noen måneder på markedet, er det tydelig at de nye automatene ikke vil generere en omsetning i nærheten av den automatene som ble fjernet for to år siden hadde.

- Men vi er fornøyd. Vi tjener penger. Norsk Tipping har hentet ut 84,4 millioner fra automatene siden 1. januar. Men det viktigste er at vi har klart å regulere markedet, sier pressetalsmann Magne Vikøren hos Norsk Tipping til Aftenposten.

Den viktigste årsaken til den reduserte omsetningen er at hver spiller kan bruke maksimalt 2.200 kroner i måneden.

- Grensen fungerer. Bare 9 prosent av dem som har spilt på automatene de siste tre månedene har nådd denne grensen, opplyser Vikøren.

Hittil er vel 1.700 av de nye automatene utplassert. Opprinnelig var planen at 7.200 automater skulle ut, men selv om utrullingen ikke er avsluttet kan Norsk Tipping allerede nå slå fast at det ikke vil bli utplassert så mange som opprinnelig planlagt.

- Årsaken er at vi har gått ned på antall automater per plass. I stedet for tre-fire automater har vi satt opp en eller to, forteller Vikøren.

Så langt er det ikke noe som tyder på at de nye automatene skal avle like mange spilleavhengige som de forrige automatene. Tidligere storspillere beskriver dem blant annet som «for kjedelige.»

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling