Få spor etter drap

Det eneste politiet i Sverige vet om mannen som ble funnet drept sør for Gnesta i helgen, er at han har bart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framgangen i saken er med andre ord ikke stor etter at en mann ble funnet drept i en plastsekk lørdag.

Politiet i Södermanland har ennå ikke kunne fastsette identiteten til mannen som ble funnet rett ved Gnesta, sørvest for Stockholm.

Skal identifiseres

I dag skal imidlertid rettsmedisinere undersøke mannen. Politiet håper på at fingeravtrykket skal avsløre hvem han er. Inntil offeret blir identifisert, fortsetter politiet i Sverige å famle i mørket, melder Aftonbladet.

– Vi har fått en del interessante tips om personer og biler som var i området i det aktuelle tidsrommet, sier Leif Engstrand, pressetalsmann ved politiet.

Politiet har til og med fått tips om hvem mannen er, uten at det har resultert i noe ennå. Politiet har sjekket ut informasjonen. Og siden politiet ennå ikke har kommet lenger i den makabre saken, har de sendt ut en riksalarm til samtlige politistasjoner i landet.

– Vi forsøker å finne ut om det er noen savnede som passer til beskrivelsen av den drepte, sier Engstrand.

Problemet er at den eneste informasjonen politiet har å rutte med, er at mannen er hvit og har bart. Det var alt politiet kunne si etter å ha åpnet sekk.

Bil observert på funnplassen

Det var to unge jenter på ridetur som fant sekken med den drepte ved lunsjtider lørdag. Plastsekken befant seg drøye ti meter fra en vei.

Politiets kanskje viktigste spor så langt, er at en mann som var på besøk i området observerte en mystisk bil fredag kveld.

Selv om politiet vet at funnplassen og drapsplassen ikke er den samme, kan dette være interessant for etterforskningen.

– Jeg hørte først en lyd like ved funnplassen. Deretter ble det stille. Bilen sto parkert der liket ble funnet, og kjørte av gårde like etter at jeg kom, forteller en 50-åring til Expressen.

Et døgn etter observasjonen ble sekken med den drepte funnet. Politiet antok at mannen hadde vært død i om lag ett døgn da han ble funnet. Opplysningene blir nå undersøkt nærmere av politiet.


(ANB)