Få spor etter far som bortførte barn

Alta (NTB): Politiet har få spor etter den etterlyste Mohamad Hussein Al Mokdad (38) som bortførte sine to sønner fra Alta i Finnmark for tre dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen stakk av med barna tirsdag etter at han hadde overfalt og bundet tilsynsføreren som skulle overvære samværet mellom far og barn.

- Vi har ikke fått inn opplysninger som kan gi svar på om far og barn fortsatt er i landet, sier Gøril Lund, vakthavende jurist i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Samtlige grensestasjoner er varslet, men 1. nyttårsdag var det kommet inn få opplysninger om barnefaren som ble etterlyst av politiet nyttårsaften.

Faren er opprinnelig fra Libanon, men er nå norsk statsborger. Etter at mannen tok med seg sine sønner til Libanon i fjor, avga forhørsretten en kjennelse som ikke gir faren adgang til å ta med seg sønnene til utlandet, opplyser politiet. I ettertid har far og barn vært under tilsyn under sine ukentlige samvær.

Barnebortføring kan straffes med fengsel inntil tre år, mens frihetsberøvelse har en strafferamme på opptil fem års fengsel.

Faren er om lag 1.90 høy, har kraftig kroppsbygning og har arabisk utseende. Politiet etterlyser også en mørk blå BMW med registreringsnummer RF 36503.