- Få Ubaydullah ut og gi våpen til kurderne

Per Sandberg vil få islamisten Ubaydullah Hussain ut av Norge og gi norske våpen til kurderne som kjemper mot islamistene i Irak.

- SKAL KASTES UT:  Per Sandberg, Frps nestleder, vil få Ubaydullah Hussain og andre ekstremistiske islamister ut av Norge. - Vi må også støtte kurderne med norske våpen, sier Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- SKAL KASTES UT: Per Sandberg, Frps nestleder, vil få Ubaydullah Hussain og andre ekstremistiske islamister ut av Norge. - Vi må også støtte kurderne med norske våpen, sier Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Sandberg, første nestleder i Fremskrittspartiet og medlem av Stortingets Utenriks- og forsvarskomite, vil nå gjøre det han kan for å kaste den norskfødte islamisten Ubaydullah Hussain ut av Norge. Hussain sto i forrige uke fram i VG og støttet de ekstreme islamistene i IS (Den Islamske stat, tidligere ISIL).

- Denne Ubaydullah Hussain har ikke noe her i Norge å gjøre. Han klager på at han ikke kan reise til Irak på grunn av norske lover. Hvis det er problemet er jeg villig til å forandre loven slik at slike som ham kan komme seg ut av Norge. Ubaydullah Hussain bør komme seg bort raskest mulig, sier Per Sandberg til Dagbladet og fortsetter:

- Når vi først har fått denne Ubaydullah Hussain ut, skal vi sørge for at det blir på en enveisbillett.

- Men har er jo født i Norge og er norsk statsborger?

- Slike som ham og hans likesinnede har vi ikke bruk for. Han skal ut. Han vil jo reise frivillig. Det vil jeg legge til rette for. Han sier han vil ut og slutte seg til sine likesinnede i IS, sier Per Sandberg.

- Da vil jeg anta at han ikke ønsker å beholde sitt norske pass. Uten norsk pass og innreisetillatelse kommer han ikke tilbake. Og hans ønske vil være oppfylt, sier Per Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer