Få ulykker, men mange fast i snøen

Det har ikke kommet så mye snø på 2. juledag siden 1973.

STO BOM FAST: Brøytebilen kjørte forbi et par ganger mens vi holdt på å grave ut bilen, så det tok 40 minutter å få den ut, sier Kine Finkenhagen (27). Sammen med Kaveh Naghshechi (25) og hunden Kicks tok hun akebrett og snøskuffe i bruk for å få snøen vekk fra bilen. Foto: John T. Pedersen
STO BOM FAST: Brøytebilen kjørte forbi et par ganger mens vi holdt på å grave ut bilen, så det tok 40 minutter å få den ut, sier Kine Finkenhagen (27). Sammen med Kaveh Naghshechi (25) og hunden Kicks tok hun akebrett og snøskuffe i bruk for å få snøen vekk fra bilen. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det store snøfallet førte til vanskelige kjøreforhold for de som var ute på veiene på Østlandet i går. Men mange fulgte trolig oppfordringene om å ikke kjøre med mindre det var nødvendig.

- Det er ikke meldt om noen ulykker i Oslo, og det ser ut til at det har vært stille og rolig også i resten av landet, sier operatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen Øst.

• Sjekk veimeldingene på Dagbladet.no/vei

Kjørte seg fastRedningstjenesten Falck rapporterer om over dobbelt så mange utrykninger som de hadde på 2. juledag i fjor; lørdag kveld hadde de reist ut for å hjelpe over 1000 biler.

Selv om de har bistått i noen utforkjøringer og kollisjoner, er det ikke det som er problemet for de fleste.

- 80-85 prosent av henvendelsene kom fra folk som har kjørt seg fast i snøen, sier Røsholt.

Kan bli glattereDet er meldt kaldere vær de neste dagene. Lindstad ved Vegtrafikksentralen tror det kan bli en utfordring for bilistene når temperaturen går nedover. På mange av veiene rundt om i landet er det fremdeles snødekke, men på en del større veier er det også delvis bar eller bar asfalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer