Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FAA beordrer alle Dreamliner-fly på bakken

Den amerikanske luftfartsmyndigheten (FAA) har bestemt at alle parkeres for sikkerhetssjekk.

Boeing 787 Dreamliner på Gardermoen
Fly
Norwegian
Boeing 787 Dreamliner på Gardermoen Fly Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle amerikanskregistrerte Boeing 787 Dreamliner-fly skal settes på bakken for sikkerhetssjekk.

- Før nye flyginger med amerikanske Boeing 787-fly må eierne vise til at batteriene er trygge, heter det i en uttalelse fra FAA.

Onsdag måtte et japansk Dreamliner-fly fra selskapet All Nippon Airways (ANA) nødlande på grunn av røykutvikling i cockpiten. Årsaken var problemer med et batteri.

Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015. Foreløpig er Norwegian ikke bekymret over alle hendelsene den siste tiden med den nye flytypen.

Avvente - Nå undersøker amerikanske luftfartsmyndigheter og Boeing 787-flyene. Vi ønsker å avvente konklusjonene fra disse undersøkelsene før vi ønsker å si noe mer, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

ANA satte alle sine 17 Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk onsdag. Det gjorde også Japan Airlines (JAL) med sine sju fly. De to selskapene har til sammen halvparten av alle Dreamlinere som er i drift i dag.

Trygge Torsdag kunngjorde japanske luftfartsmyndigheter at alle flyene må bli værende på bakken til det er helt sikkert at batteriene i flyene er trygge.

Boeing insisterte sent onsdag kveld på at 787 Dreamliner-flyene er trygge.

- Vi vil ta ethvert nødvendig steg de neste dagne for å forsikre våre kunder og alle reisende om at 787-flyene er trykke og få flyene tilbake i luften, heter det i en uttalelse.

Torsdag morgen besluttet også indiske luftfartsmyndigheter å beordre Air Indias seks Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk. Og i Chile satte flyselskapet LAN sine tre fly på bakken inntil videre.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!