Fabi (9) ventet med brukket kjeve i fem dager

Da Børge Brende fikk se den lille jenta som har mistet hele familien i skjelvet, tok han affære.

ALENE: En frivillig hjelpearbeider var den eneste som brydde seg om niåringen Fabi. Hun har mistet hele sin familie. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
ALENE: En frivillig hjelpearbeider var den eneste som brydde seg om niåringen Fabi. Hun har mistet hele sin familie. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| PORT-AU-PRINCE (Dagbladet.no) Seks dager etter jordskjelvet i Haiti står mange barn igjen foreldreløse og uten noen til å ta vare på dem. Dagbladet møtte ni år gamle Fabi Nenose utenfor sykehuset General Hospital i Haitis hovedstad Port-au-Prince.

Hun hyler av smerte mens hun tar seg til munnen. Tårene triller. Det kraftige såret i og rundt munnen hennes er blitt infisert med makk. Men legene har fortsatt ikke tid til henne, og hun må vente i kø.

Eneste overlevendeFabi fikk en murstein i ansiktet da jordskjelvet rammet barneskolen Mamoune Jardin Enfant.- Alle de andre elevene på skolen døde. Hun var den eneste som overlevde. Jeg møtte henne tilfeldigvis mens hun gikk rundt i ruinene av den sammenraste skolen, forteller Rateau Dave Jackson.

Han har meldt seg som frivillig hjelpearbeider etter skjelvet, og har fraktet Fabi til det offentlige sykehuset i byen. Rundt dem sitter et femtitalls andre hardt skadde pasienter som venter på behandling. Alle er like desperate etter å få hjelp.

Trenger hjelp umiddelbartJackson bærer Fabi fram til sykehusdøren når han hører at nye leger har ankommet. En lege kommer og ser på såret hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer