ADVARTE: Oslo ordfører Fabian Stang Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
ADVARTE: Oslo ordfører Fabian Stang Foto : Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

Fabian Stang advarte Slottet mot å hedre Linstad

Allerede i slutten av oktober advarte Oslos ordfører Fabian Stang Slottet mot å hedre Trond Ali Linstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordførerens kontor fikk allerede i midten av oktober den første beskjeden om at den tidligere AKP-eren, palestinaaktivisten og legen Trond Ali Linstad (69), ville få Kongens fortjenstmedalje, skriver VG.

- Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt med Slottet og Fylkesmannen fra ordførerens kontor, og at han har formidlet sin bekymring. Ordføreren har formidlet begrunnelsen for sitt avslag til både Fylkesmannen og Slottet, sier rådgiver til Fabian Stang, Rune Dahl, til VG.

Ifølge VG sendte ordførerens kontor den 26. oktober et høflig avslag på forespørselen om han ville overrekke æresutmerkelsen.

I forkant av det formelle avslaget, fikk Stang en av sine medarbeidere til å forhøre seg med både Fylkesmannen og Slottet om de to instansene i det hele tatt hadde sjekket bakgrunnen til Linstad. Rune Dahl ønsker ikke å si hvilket svar de fikk.

At Fabian Stang vegret seg for å dele ut medaljen og Nationaltheatret avlyste tirsdagens planlagte seremoni i sine lokaler, vakte så pass oppsikt at også Slottet følte de måtte ta betenkningstid tirsdag. Dermed ble tildelingen utsatt, og Linstad ble isteden invitert til en samtale om saken på mandag da kongen er tilbake på Slottet.
(NTB)