Fabian Stang anklager Foss for trusler

Fabian Stang beskylder Per-Kristian Foss for å ha truet ham for å hindre at han stilte som ordførerkandidat i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres Fabian Stang beskylder Per-Kristian Foss for å ha truet ham for å hindre at han stilte som ordførerkandidat i Oslo.

Stang, som mot alle odds vant kampen om å bli ordførerkandidat, beskriver selv episoden i et brev til Oslo Høyres leder, Michael Tetzschner, skriver VG.

Per-Kristian Foss avviser at han skal ha kommet med trusler over Stang.

Tidligere finansminister Per-Kristian Foss ledet nominasjonskomiteen i Oslo Høyre, som i januar innstilte Annelise Høegh som ordførerkandidat i hovedstaden.

Fabian Stang var blant de andre kandidatene, men nådde ikke opp.

Før innstillingen skulle offentliggjøres, ringte Foss til Fabian Stang og fortalte om nominasjonen av Høegh. Ifølge brevet som Stang senere skrev om samtalen, skal Foss ha sagt at «det vil bli meget ubehagelig for deg» hvis han stilte som motkandidat.

- Ved hjelp av Tetzschner fikk Foss og jeg lagt saken bak oss før den endelige nominasjonsavklaringen i representantskapet 12. februar, sier Stang.

Foss sier at han ikke har truet sin partikollega, og at han for lengst har beklaget hvis Stang oppfattet det slik.

- Jeg har ikke gitt noen uttalelser som kan oppfattes som trusler. Stang har i ettertid akseptert at det er to oppfatninger av hva som ble sagt i vår samtale, sier Foss til VG.

(NTB)

<b<HØYRES ORDFØRERKANDIDAT: Fabian Stang.