<div><br></div><div>
</div><div>SAMMEN IGJEN: Fabian Stang (H) blir ny statssekretær for Sylvi Listhaug (Frp), og dermed vil de to igjen jobbe tett sammen. Bildet er fra kommunevalgkampen i 2011, da de to satt som henholdsvis ordfører og byrådsnestleder i Oslo.&nbsp;</div><div><br></div>

SAMMEN IGJEN: Fabian Stang (H) blir ny statssekretær for Sylvi Listhaug (Frp), og dermed vil de to igjen jobbe tett sammen. Bildet er fra kommunevalgkampen i 2011, da de to satt som henholdsvis ordfører og byrådsnestleder i Oslo. 

Vis mer

Sylvi Listhaug og Fabian Stang samarbeider

Fabian Stang blir Sylvi Listhaugs statssekretær

Utnevnt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (61) er utnevnt som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

De har tidligere jobbet sammen som da Stang var ordfører og Listhaug var byrådsnestleder i Oslo. Listhaug ser fram til samarbeidet.

- Innvandring og integrering er et viktig felt for denne regjeringen. Vi skal holde asyltilstrømmingen nede og tempoet i integreringen oppe. Vi har et godt team i departementet som jobber med dette, og nå blir vi ytterligere styrket for å håndtere utfordringene. Jeg ser frem til å jobbe med Fabian Stang (H) som jeg kjenner fra min tid i Oslo- politikken, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) i en kommentar på epost til Dagbladet.

I en pressemelding opplyses det at «Stang tiltrer fra det tidspunkt Statsministerens kontor bestemmer».

I starten av september ble det kjent at Stang ville inn på Stortinget, og hadde planer om å kjempe for å komme på sikker plass på Oslo Høyres nominasjonsliste.

Til Dagens Næringsliv sier Stang at han fikk en henvendelse fra statsminister Erna Solberg (H) for to uker siden.

- Statsministeren spurte meg om jeg var villig til å ta en vakt på et veldig viktig og krevende område. Og det gjør jeg mer enn gjerne når hun spør, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor NTB utdyper Stang hvorfor han sa ja til stillingen.

- Spennende

- Det er helt klart et nytt område, men samtidig er det jo få steder i Norge hvor det har vært så mye innvandring og integrering som i Oslo. Jeg har foreløpig bare vært med på den andre enden av jobben, sier han.

Stang sier at innvandrings- og integreringspolitikk handler om mennesker og om å sette regler for mennesker.

- Da er det spennende å ha møtt de samme menneskene først. Ikke minst blir det spennende å se om det er mulig å få til en saklig debatt med respekt for hverandres standpunkter, sier han.

- Tydelig

Med sitt image fra Oslo-politikken er det allerede flere som har kommentert utnevnelsen med at kombinasjonen Listhaug og Stang blir en klassisk (men litt omskrevet) «bad girl, good guy»-situasjon.

Fabian Stang avviser dette overfor NTB, og sier at integreringspolitikken i Oslo ble gjennomført etter klare retningslinjer fra regjeringen og Stortinget.

- Vår oppgave var å gjennomføre dette med de rammene vi fikk. Jeg tror nok det å være klar og tydelig som veldig viktig på dette området. Det vi gjør får direkte innflytelse på enkeltindividers liv og situasjon og da er det viktig å være tydelig. Jeg har stor respekt for Sylvi Listhaugs klarhet på området.