<div><br></div><div>
</div><div>SAMMEN IGJEN: Fabian Stang (H) blir ny statssekretær for Sylvi Listhaug (Frp), og dermed vil de to igjen jobbe tett sammen. Bildet er fra kommunevalgkampen i 2011, da de to satt som henholdsvis ordfører og byrådsnestleder i Oslo.&nbsp;</div><div><br></div>

SAMMEN IGJEN: Fabian Stang (H) blir ny statssekretær for Sylvi Listhaug (Frp), og dermed vil de to igjen jobbe tett sammen. Bildet er fra kommunevalgkampen i 2011, da de to satt som henholdsvis ordfører og byrådsnestleder i Oslo. 

Vis mer

Sylvi Listhaug og Fabian Stang samarbeider

Fabian Stang blir Sylvi Listhaugs statssekretær

Utnevnt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (61) er utnevnt som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

De har tidligere jobbet sammen som da Stang var ordfører og Listhaug var byrådsnestleder i Oslo. Listhaug ser fram til samarbeidet.

- Innvandring og integrering er et viktig felt for denne regjeringen. Vi skal holde asyltilstrømmingen nede og tempoet i integreringen oppe. Vi har et godt team i departementet som jobber med dette, og nå blir vi ytterligere styrket for å håndtere utfordringene. Jeg ser frem til å jobbe med Fabian Stang (H) som jeg kjenner fra min tid i Oslo- politikken, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) i en kommentar på epost til Dagbladet.

I en pressemelding opplyses det at «Stang tiltrer fra det tidspunkt Statsministerens kontor bestemmer».

I starten av september ble det kjent at Stang ville inn på Stortinget, og hadde planer om å kjempe for å komme på sikker plass på Oslo Høyres nominasjonsliste.

Til Dagens Næringsliv sier Stang at han fikk en henvendelse fra statsminister Erna Solberg (H) for to uker siden.

- Statsministeren spurte meg om jeg var villig til å ta en vakt på et veldig viktig og krevende område. Og det gjør jeg mer enn gjerne når hun spør, sier han.

Overfor NTB utdyper Stang hvorfor han sa ja til stillingen.

- Spennende

- Det er helt klart et nytt område, men samtidig er det jo få steder i Norge hvor det har vært så mye innvandring og integrering som i Oslo. Jeg har foreløpig bare vært med på den andre enden av jobben, sier han.

Stang sier at innvandrings- og integreringspolitikk handler om mennesker og om å sette regler for mennesker.

- Da er det spennende å ha møtt de samme menneskene først. Ikke minst blir det spennende å se om det er mulig å få til en saklig debatt med respekt for hverandres standpunkter, sier han.

- Tydelig

Med sitt image fra Oslo-politikken er det allerede flere som har kommentert utnevnelsen med at kombinasjonen Listhaug og Stang blir en klassisk (men litt omskrevet) «bad girl, good guy»-situasjon.

Fabian Stang avviser dette overfor NTB, og sier at integreringspolitikken i Oslo ble gjennomført etter klare retningslinjer fra regjeringen og Stortinget.

- Vår oppgave var å gjennomføre dette med de rammene vi fikk. Jeg tror nok det å være klar og tydelig som veldig viktig på dette området. Det vi gjør får direkte innflytelse på enkeltindividers liv og situasjon og da er det viktig å være tydelig. Jeg har stor respekt for Sylvi Listhaugs klarhet på området.