FORNØYD: Ordfører Fabian Stang (H) i Oslo sier den foreslåtte rivningen av Y-blokka er viktig for infrastrukturen i hovedstaden.- Jeg synes det er fornuftig at man bestemmer seg for å la Høyblokka stå. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORNØYD: Ordfører Fabian Stang (H) i Oslo sier den foreslåtte rivningen av Y-blokka er viktig for infrastrukturen i hovedstaden.- Jeg synes det er fornuftig at man bestemmer seg for å la Høyblokka stå. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Fabian Stang er fornøyd med forslaget for regjeringskvartalet

- Jeg synes det er fornuftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Fabian Stang (H) i Oslo sier den foreslåtte rivningen av Y-blokka er viktig for infrastrukturen i hovedstaden.- Jeg synes det er fornuftig at man bestemmer seg for å la Høyblokka stå. Jeg tror det ville blitt feil å rive den, av hensyn til vår historie og alle følelsene som er involvert, sier Stang til NTB.

Han mener rivningen av Y-blokka er viktig for Oslo.

- Det er veldig viktig for kommunikasjonsårene i byen. Da kan vi ha Ring 1 åpen, og få gjennomgående busstransport igjennom Akersgata, sier Stang.

Nå håper Oslo-ordføreren at innbyggerne kan legge debatten om regjeringskvartalet bak seg, og se fram mot dagen når det nye kvartalet står klart.

- Forslaget er av en slik karakter at man forholdsvis fort kan komme i gang med gjenoppbyggingen. Det er viktig for effektiviteten i regjeringens arbeid. Samtidig tror jeg dette er en løsning mange kan leve med, selv om det er umulig at alle får den løsningen de helst vil, sier han.

(NTB)