Fabian Stang føler seg misforstått

- Vi skal ikke sette inn folk i fengsel før de har gjort noe galt, sier han.

- MÅ STOPPE DEM:  Ordfører Fabian Stang mener vi nå må glemme hvem som står bak overfallsvoldtektene, og heller sørge for å få pågrepet dem. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
- MÅ STOPPE DEM: Ordfører Fabian Stang mener vi nå må glemme hvem som står bak overfallsvoldtektene, og heller sørge for å få pågrepet dem. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre-ordføreren fått mye kritikk etter et intervju med Aftenposten hvor han kom inn på asylsøkere og voldtekt.

I intervjuet sier han:

- Jeg er redd for at tiden er moden for å se på en form for begrensning av bevegelsesfriheten, selv om det sitter langt inne for meg, og utdyper:

- Vi skal ikke sette folk i fengsel før de har gjort noe galt, heller ikke ulike grupper av asylsøkere. Og lukkede asylmottak vil jo innebære det. Men i en så ekstrem situasjon som vi opplever nå, må vi kunne diskutere om vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier Stang til Aftenposten.

- Båret galt av sted Til Dagbladet sier ordføreren at han føler seg misforstått i debatten som har kommet i etterkant.

- Dette har båret galt av sted. Jeg har sagt at asylsøkere har fått et ufortjent dårlig rykte, og at det finnes enkelte som ødelegger. Jeg har også sagt at vi ikke skal sette folk i fengsel før de har gjort noe galt. Vi må imidlertid se om det er noen asylsøkere fra krigsherjede land som trenger hjelp og veiledning, sier Stang.

Han mener at det er denne gruppen man må se på om skal ha full tilgang til samfunnet, men at det ikke dreier om å sette dem i fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer