<strong>FAMILIEJUL:</strong> Ordfører Fabian Stang slipper fremmede på julaften. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX
FAMILIEJUL: Ordfører Fabian Stang slipper fremmede på julaften. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Fabian Stang må feire jul uten ukjente ved bordet

Ingen ensomme, fremmede middagsgjester har uttrykt ønske om å spise ved ordførerens bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) må tilbringe julaften bare med sin egen familie i år. Ingen ensomme, fremmede middagsgjester har uttrykt ønske om å spise ved ordførerens bord.

Det var 88 år gamle Reidun Orest som åpnet ballet da hun i en annonse i Aften søkte etter en familie å feire jul sammen med. En strøm av frivillige ville påta seg det ærefulle oppdraget med å sørge for at hun får en julefeiring fri for ensomhet.

Saken førte til en rekke medieoppslag om julefeiring og ensomhet. På utfordring fra VG tok Oslos ordfører Fabian Stang sats og sa ja til å ta imot en fremmed gjest på julaften. Men nå viser det seg at Stang ikke får dele julekvelden med noen ukjent gjest. Han skal feire jul med familien på Skeikampen nær Lillehammer.

- I området jeg skal feire jul, er det ingen som har behov for å dra til en fremmed, og det er jo det aller beste, selv om jeg var veldig innstilt på å åpne dørene, sier Stang til ABC Nyheter.

Han opplyser at Røde Kors har sjekket nærområdene uten å finne noen som er ensomme i julen. Stang mener derfor at hans mangel på ukjent gjest er et godt tegn på at kampanjen har fungert. Han roser 88 år gamle Reidun Orest for å ha satt i gang en viktig prosess som har gjort nordmenn mer bevisste på ensomheten i julen.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer