Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabian Stang mistet 13 000 personstemmer

Men fikk fremdeles klart flest personstemmer av alle kandidatene i Oslo-valget.

 KONGEN AV PERSONSTEMMER:  Fabian Stang ser ut til å miste ordfører-jobben i Oslo, men er den desidert mest populære enkeltkandidaten i Oslo-valget basert på antall personstemmer. Stang fikk over 40 000 personstemmer. Her på mandagens valgvake på Ekebergrestauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

..
KONGEN AV PERSONSTEMMER: Fabian Stang ser ut til å miste ordfører-jobben i Oslo, men er den desidert mest populære enkeltkandidaten i Oslo-valget basert på antall personstemmer. Stang fikk over 40 000 personstemmer. Her på mandagens valgvake på Ekebergrestauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslos Høyre-ordfører Fabian Stang har vist valg etter valg at han er en svært populær mann blant folket.

Selv om han ser ut til å miste ordførerjobben i Oslo, en jobb han har hatt i åtte år siden 2007, er han fremdeles den mest populære enkeltpolitikeren i Oslo hvis man skal dømme etter antall personstemmer.

I årets valg fikk Fabian Stang 40 542 personstemmer og 3373 slengere. Det er klart mest blant alle Oslo-kandidatene uavhengig av parti.

Men det 13 000 færre personstemmer enn han fikk i 2011, da han fikk over 53 500 personstemmer.

Til NRK den gangen sa han at han trodde det høye antallet skyldtes en teknisk feil.

20 000 færre stemmer Til sammenligning fikk Oslo Aps førstekandidat Raymond Johansen nær halvparten så mange personstemmer som Stang. Johansen fikk 21 812 personstemmer og 1499 slengere.

Klokka 16.30 offentliggjorde og godkjente valgstyret i Oslo kommune valgoppgjøret fra mandagens kommunevalg.

På det åpnet møtet i Oslo rådhus fikk kandidatene fra hvert parti som ikke sto på såkalt kumulert eller sikker plass, vite hvor mange personstemmer de fikk, og om de dermed kom inn i Oslo bystyre eller ikke.

Lippestad fikk plass Advokat Geir Lippestad fikk 6949 kumuleringer på Arbeiderpartiets valgliste i Oslo og ble dermed løftet inn i bystyret. Han sto egentlig på 33. plass på Aps valgliste og var langt fra sikret plass.

Arbeiderpartiet hadde 10 kumulerte plasser.

Stoltenberg fikk plass I bystyret fikk også Thorvald Stoltenberg plass, far til tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Stoltenberg sto helt nederst på Aps valgliste, på 65. plass, men fikk 3624 kumuleringer og 233 slengere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!