Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabian Stang om de ukjente MDG-politikerne han må bli enige med: - Jeg møtte hun ene i går. Hun var veldig ålreit

Oslos ordfører sier miljøsaken blir den letteste å bli enige med MDG om.

 - LETT Å BLI ENIG:  Oslo-ordfører Fabian Stang tror det ville vært lett å bli enig med MDG om miljøspørsmål. Det er andre saker de er uenig i, ifølge ordføreren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- LETT Å BLI ENIG: Oslo-ordfører Fabian Stang tror det ville vært lett å bli enig med MDG om miljøspørsmål. Det er andre saker de er uenig i, ifølge ordføreren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslos Høyre-ordfører Fabian Stang er innstilt på at tida som ordfører kan være forbi.

- De røde og Miljøpartiet De Grønne ser (MDG) ut til å få flertall. Da vil jeg tro at de fordeler ordføreren seg imellom, sier han til NTB.

Har ikke gitt opp håpet Til Dagbladet på Høyres valgvake på Ekebergrestauranten forteller han likevel at han ikke har gått opp håpet helt.

- Jeg har ikke gitt opp det håpet, og jeg har ikke gitt opp håpet på livet selv om jeg ikke skulle fortsette som ordfører, sier han.

- Jeg skal i alle fall sitte i bystyret, og kjempe for eldreomsorg og grønne lunger, akkurat som jeg har gjort i 16 år, sier Stang.

Får trolig fem representanter I dag har MDG én representant i Oslo bystyre. Blir valgresultatet slik prognosene tilsier, får de hele fem representanter.

- Hva vet du om MDG-gruppa?

- Jeg sto ved siden av en av dem i går. Det var en veldig ålreit dame. Hadde ikke møtt dem før. Hun var listebærer, hun skal inn og var nummer tre på lista, sier Stang til Dagbladet.

Vil samtale med MDG MDG-leder Rasmus Hansson sa tidligere i kveld til NTB at han er åpen for å samtale med Høyre i Oslo. Det mener Fabian Stang er klokt av byrådsleder Stian Berger Røsland å gjøre.

- Nå blir det MDG som blir ansvarlige i valget mellom den blå og den røde sida. Ulempen er at man må ta stilling. Man kan ikke være uavhengig på vippen, sier Stang.

Miljøspørsmål lett å bli enige om Oslos populære ordfører forteller at Høyre og MDG ikke ville hatt vanskeligheter med å bli enige i miljøspørsmål.

- Det snåle er at vi ikke er uenig med dem i mange miljøspørsmål, men mange andre saker. Men vi har mange andre saker enn miljøet. Miljøet er viktig, men vi har litt eldreomsorg og skole også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling