Fabian Stang på førsteplass i Oslo

Ordfører Fabian Stang er innstilt på førsteplass på Oslo Høyres nominasjonsliste til valget i september.

TAR GJENVALG: Oslo-ordfører Fabian Stang (H). Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
TAR GJENVALG: Oslo-ordfører Fabian Stang (H). Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de to neste plassene følger byrådsleder Stian Berger Røsland og Kristin Vinje.

Komiteen har innstilt på 65 av de opprinnelig 105 kandidatene.

- Vi mener vi har klart å kombinere behovet for kontinuitet med fornyelse, sier lederen i nominasjonskomiteen, Nikolai Astrup, i en pressemelding.

Byrådene Kristin Vinje, Bård Folke Fredriksen og Anniken Hauglie er alle foreslått på forhåndskumulert plass. I tillegg er gruppeleder Eirik Lae Solberg og Annelise Høegh foreslått til gjenvalg på sikker plass.

Nye navn blant de ti forhåndskumulerte er Saida Begum, Mudassar Kapur og Julie Brodtkorp Voldberg.

Et mindretall på fem i komiteen ønsker at Øystein Sundelin, byrådssekretær for byrådsleder Stian Berger Røsland, skal renomineres på forhåndskumulert plass i stedet for Julie Brodtkorp Voldberg.

Bystyrerepresentant Aamir J. Sheikh reagerer på at han ikke er med på listen. I en pressemelding skriver han at begrunnelsen er at han har sittet for lenge i Oslo bystyre.

- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Det er Oslo Høyres nominasjonsmøte 7. februar som vil vedta den endelige bystyrelisten. Jeg vil fram til da jobbe beinhardt for å få fortsette som Oslo-politiker for Høyre, skriver han.

(NTB)

MØTTE PUSH: Stang møtte Pushwagner (69) under en åpning og vernissage for kunstnerens eget galleri på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MØTTE PUSH: Stang møtte Pushwagner (69) under en åpning og vernissage for kunstnerens eget galleri på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer