Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabian Stang snur - vil beholde sexkjøpsloven

Oslo-ordføreren går mot eget parti.

FEIL SIGNAL: Oslo-ordfører Fabian Stang var mot sexkjøpsloven da den ble innført i 2009, men mener nå at å fjerne loven, kan gi feil signal. Tidilgere har byrådsleder Stian Berger Røsland også uttalt at han vil beholde loven. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
FEIL SIGNAL: Oslo-ordfører Fabian Stang var mot sexkjøpsloven da den ble innført i 2009, men mener nå at å fjerne loven, kan gi feil signal. Tidilgere har byrådsleder Stian Berger Røsland også uttalt at han vil beholde loven. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) var motstander av å innføre sexkjøpsloven. Nå advarer han mot konsekvensene ved å fjerne den, slik Høyre vil.

Feil signal Stang sier til Klassekampen at han frykter mer prostitusjon om sexkjøploven, som ble innført i 2009, fjernes.

- Selv om jeg var motstander av et forbud, så betyr ikke det nødvendigvis at det er opplagt at forbudet bør oppheves når det først er innført. Om vi opphever forbudet nå kan det oppfattes som et signal om at det er greit å kjøpe sex. Det tror jeg ikke det er noen som ønsker, sier han.

Flertall for loven 2. januar presenterte Klassekampen en undersøkelse som viste at 65 prosent av befolkningen vil beholde sexkjøpsloven i sin nåværende form. Men både Høyre, regjeringspartnerne i Frp og de borgerlige støttespillerne i Venstre ønsker å oppheve loven.

Sammen kan disse partiene danne et flertall for en ny politikk, og regjeringen har gitt selskapet Vista Analyse AS oppdraget med å legge fram en evaluering av loven til sommeren.

Frislipp Like før jul advarte også byrådsleder Stian Berger Røsland (H) mot en slik politikk. I Dagbladet tok han til orde for å forby både kjøp og salg av sex, og han argumenterte med at en opphevelse av sexkjøpsloven vil føre til frislipp av prostitusjon i hovedstaden.

Fabian Stang sier nå at han har forståelse for utspillet fra byrådslederen.

- Jeg forstår ethvert forslag som har som mål å redusere prostitusjon, selv om jeg ikke er så naiv at jeg tror at vi kan fjerne det helt. (NTB)


Hele Norges coronakart