Kallmyr-saken

Fabian Stang ut mot tidligere studiekamerat Mads Andenæs

Mener jussprofessoren gjør seg en bjørnetjeneste med Kallmyr-uttalelser.

JUSS-KRANGEL: Tdiligere Oslo-ordfører og advokat Fabian Stang kritiserer jusspriofessor Mads Andænes sine uttalelser i Kallmyr-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
JUSS-KRANGEL: Tdiligere Oslo-ordfører og advokat Fabian Stang kritiserer jusspriofessor Mads Andænes sine uttalelser i Kallmyr-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom meldingen om at UDI snur i saken om justisminister Jøran Kallmyrs au pair. Hun får likevel bo hos familien Kallmyr etter at UDI mener det har kommet «nye aspekter» i saken. UDI har ikke villet gå inn på hva disse er.

Tidligere i vår sa jussprofessor ved Universitetet i Oslo, Mads Andenæs, til Dagbladet at han ville bli overrasket om Kallmyr kunne fortsette som statsråd. Etter UDIs revers får Andenæs nå kritikk, også fra gamle kollegaer.

Driver politikk

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang reagerer på Andenæs sine tidligere uttalelser

- Andenæs har gjort seg en bjørnetjeneste. Da vi studerte sammen lærte vi at målet med yrket vårt var å skape rett og forhindre urett. Det virker det som om Andenæs har glemt når han bedriver reinspikka politikk fra professorstolen, forteller Stang til Dagbladet.

Han krever ingen beklagelse av Andenæs, men ber professoren ta inn over seg at «dette gikk veldig galt».

- Når en står i stormen som Kallmyr gjorde, og det kommer en professor i jus og sier at du bør gå av, så gjør det store inntrykk. Og da må det i alle fall være riktig. En professor, lønnet av staten, skal være et forbilde, og i hvert fall ikke avsi en forhåndsdom. Det synes jeg man bør unngå i Andenæs’ sin situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer