Fabian Stang vil forby pengegaver til partier

Høyres ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang, vil forby pengegaver til de politiske partiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyres ordførerkandidat Fabian Stang i Oslo stiller i lys skjorte og godt humør. Han spøker og ler om seg selv og nakenbadingen i sin gamle venn Stein Erik Hagens 50-årslag i fjor. Men så blir han alvorlig. Inne på Grand Hotell kommer han med et radikalt forslag.

– Jeg ser rett og slett for meg at partiene ikke lenger skal ha adgang til å motta støtte fra noen. Bidragene til partiene kan jo oppfattes som i grenseland mot korrupsjon, og da tenker jeg særlig på de pengene Arbeiderpartiet mottar fra LO.

Vil øke statsstøtten

I årevis har krangelen rast om Arbeiderpartiets støtte fra LO og Høyres støtte fra «rike onkler» – som for eksempel milliardæren Stein Erik Hagen. Hagen var i flere tiår Høyres trofaste støttespiller, men har i valgåret 2007 gitt to millioner kroner til Fremskrittspartiet. Høyre fikk ingenting.

Nå synes Fabian Stang at det får være nok.

– Alle diskusjonene vi har hatt om partistøtte, har skadet politikerne generelt. Så med forbehold om at det ikke kommer fram argumenter som jeg ikke kjenner i dag, er jeg tilhenger av at vi avskaffer dagens ordning, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer