Fabian Stang vil ikke dele ut Fortjenstmedaljen til Linstad

- En del av synspunktene hans er uforenlige med mine.

GJØR UNNTAK: Det er sjelden Oslo-ordfører Fabian Stang legger seg opp i hvem som får Fortjenstmedaljen - men i tilfellet Trond Ali Linstad gjorde han et unntak, og trakk seg fra tildelingen. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
GJØR UNNTAK: Det er sjelden Oslo-ordfører Fabian Stang legger seg opp i hvem som får Fortjenstmedaljen - men i tilfellet Trond Ali Linstad gjorde han et unntak, og trakk seg fra tildelingen. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg pleier ikke å blande meg i hvem som får Fortjenstmedaljen - og vedkommende har sikkert fortjent utmerkelsen - men i dette tilfellet var noen av mottakerens synspunkter uforenlige med mine, sier Oslos ordfører Fabian Stang (H) til Dagbladet.

Stang sikter til at legen og den radikale muslimen Trond Ali Linstad i morgen vil bli tildelt Fortjenstmedaljen i sølv for sin årelange innsats for de sosiale forholdene på indre Oslo øst. Ordføreren skulle egentlig ha stått for tildelingen - men takket nei.

- Som regel har jeg ikke noe problem med at medaljemottakeren har ulik oppfatning enn meg - men i dette tilfellet føltes det unaturlig, sier han.

Støttet Khomeini Flere har uttrykt seg svært kritisk til tildelingen, spesielt i lys av Linstads artikkel «Vær kritisk til jøder».

«Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes,» lyder en passasje i artikkelen.

Stang bekrefter at artikkelen er en grunn til at han ikke ønsker å tildele Fortjenstmedaljen til Linstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer