DRAMATISKE GREP:  Voldtektsbølgen i hovedstaden krever dramatiske grep, mener Oslo-ordfører Fabian Stang. Han tar nå til orde for å begrense enkelte asylsøkeres bevegelsesfrihet i Oslo.  Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
DRAMATISKE GREP: Voldtektsbølgen i hovedstaden krever dramatiske grep, mener Oslo-ordfører Fabian Stang. Han tar nå til orde for å begrense enkelte asylsøkeres bevegelsesfrihet i Oslo. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Fabian Stang vil ikke la alle asylsøkere gå fritt

- I en så ekstrem situasjon som vi opplever nå, må vi kunne diskutere om vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier Oslo-ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtektsbølgen i hovedstaden krever dramatiske grep, mener Oslo-ordfører Fabian Stang. Han tar nå til orde for å begrense enkelte asylsøkeres bevegelsesfrihet i Oslo.

Hittil i år er det registrert 48 overfallsvoldtekter i hovedstaden. Så sent som forrige helg ble en kvinne voldtatt i Slottsparken. Politiet har nå satt inn ekstratiltak. Hver helg ut julebordsesongen skal 20 ekstra politifolk ut i gatene i Oslo.

- Det er rett og slett forferdelig at jenter i denne byen utsettes for det jeg kaller en livslang krenkelse, sier Fabian Stang (H) til Aftenposten.

Nå vil han ha en debatt om alle asylsøkere, uansett status på søknaden, skal ha full tilgang til samfunnet.

- Vi skal ikke sette folk i fengsel før de har gjort noe galt, heller ikke ulike grupper asylsøkere. Og lukkede mottak vil jo innebære det. Men i en så ekstrem situasjon som vi opplever nå, må vi kunne diskutere om vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier Fabian Stang (H) til Aftenposten.

- Jeg er redd at tiden er moden for å se på en form for begrensning av bevegelsesfriheten, selv om det sitter langt inne for meg, sier Stang.

(NTB)