Stortingskandidat:

Fabian Stang vil på Stortinget

Brygger opp til heftig maktkamp i Oslo Høyre.

RIKSPOLITIKER: Fabian Stang på Høyre sin valgvake på Ekebergrestauranten i 2015. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet 
RIKSPOLITIKER: Fabian Stang på Høyre sin valgvake på Ekebergrestauranten i 2015. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (61) vil inn på Stortinget, melder VG. Han vil kjempe for å komme på sikker plass på Oslo Høyres nominasjonsliste.

Derimot vil han ikke stille som ordførerkandidat ved neste kommunevalg i 2019. Stang gikk av som ordfører i hovedstaden etter åtte år i fjor høst, da de rødgrønne vant valget.

Stang har tidligere fortalt at han har hatt depresjon og angst det siste året etter at han gikk av som ordfører, men nå er han altså tilbake for fullt.

- Man må fortsette å leve, selv om man sliter. Jeg er nå «fit for fight» igjen og gleder meg til å gyve løs på politiske oppgaver, sier han til avisa.

Ved valget i 2013 fikk Oslo Høyre seks plasser på Stortinget. Hvis Stang skal inn på en av de seks øverste plassene på lista betyr det at han må fortrenge en av disse:

  • Ine Eriksen Søreide
  • Nikolai Astrup
  • Michael Tetzschner
  • Kristin Vinje
  • Mudassar Kapur
  • Stefan Heggelund

Kilder VG har snakket med sier at Stang har signalisert at han kan tenke seg tredje-plassen. I så fall må veteranen Michael Tetzschner ut eller ned.

Neppe statsråd

Den tidligere ordføreren er tvilende til at han vil havne i en ny Erna Solberg-regjering etter 2017.

- Du skal være en svært dyktig mannlig politiker fra Oslo for å komme inn i en regjering. Det har ikke skjedd på lenge. Dessuten liker jeg ikke å fly, så det begrenser seg selv, sier han til avisa.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer