<strong>RÅDGIVER SJIKANERTE ANSATT:</strong> Oslo-ordfører Fabian Stangs rådgiver lastet opp et bilde av en kvinnelig ansatt i kommunen og kom med en lite flatterende kommentar av utseendet hennes. . Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
RÅDGIVER SJIKANERTE ANSATT: Oslo-ordfører Fabian Stangs rådgiver lastet opp et bilde av en kvinnelig ansatt i kommunen og kom med en lite flatterende kommentar av utseendet hennes. . Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Fabian Stangs rådgiver sjikanerte kommuneansatt

Lastet opp et bilde av en kvinnelig ansatt i kommunen og kom med en lite flatterende kommentar av utseendet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stangs rådgiver lastet opp et bilde av en kvinnelig ansatt i kommunen og kom med en lite flatterende kommentar av utseendet hennes.

Ved en glipp sendte han eposten nettopp til kvinnen han sjikanerte.

Rådgiveren hadde tirsdag denne uka dialog på epost med en prosjektutvikler i vann- og avløpsetaten om hvilke planer etaten hadde for nabolaget hans.

Rådgiveren takket for utfyllende svar, men lastet senere på dagen opp et bilde av henne og forfattet en epost der han skrev at hun er ei dame, «men ikke ei som nødvendigvis får alle gutta til å snu seg. Hun til venstre. Vi kan jo ikke la slike folk bestemme i bydelen vår :)».

Han klikket på sendknappen, men den som fikk eposten, var prosjektutvikleren selv, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg ble så skamfull at jeg slettet eposten med en gang. Jeg hadde ikke lyst til å vise den til noen fordi jeg følte meg så ydmyket, sier kvinnen til avisen.

Mannen sendte umiddelbart en epost hvor han beklaget feilsendingen. Dagen etter troppet han opp på kvinnens arbeidsplass med blomster og en skriftlig beklagelse.

Kvinnen sier til avisen at hun er mer enn bare blitt fornærmet som kvinne, hun er også blitt krenket som offentlig tjenesteperson. Ordførerens rådgiver er skamfull:

- Jeg er lei meg for å ha påført henne smerte og fortvilelse. Hun var bare søt, hyggelig og imøtekommende mot meg på epost. Jeg håper hun ikke har fått ødelagt hele førjulstida av et øyeblikks dårskap og ubetenksomhet, sier han til avisen.

Høyres gruppeleder Øystein Sundelin som formelt er rådgiverens sjef, skrev fredag en epost til kvinnen hvor han beklaget på vegne av hele bystyregruppen og gjorde det klart at det ikke er greit at noen sjikanerer noen på en slik måte.

Han sier de personalmessige konsekvensene blir tatt internt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer