Fabian tillater alle flagg på 17. mai

Oslo-ordføreren overkjører 17. mai-komiteen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) overkjører 17. mai-komiteen og slår fast en gang for alle at du kan vaie med hvilket flagg du vil i hovedstadens barnetog på 17. mai.

Mens 17. mai-komiteen har tviholdt på at andre lands flagg ikke er tillatt på nasjonaldagen, slo ordfører Fabian Stang kontra på onsdag.

- Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sier Stang til Dagsavisen.

Onsdag ga en rekke innvandrerorganisasjoner uttrykk for at det er best om barna har med seg det norske flagget på 17. mai.

- Det synes jeg er veldig hyggelig. Mitt håp er at det blir helt naturlig for alle å bære norsk flagg 17. mai, sier Stang. Han understreker uansett at det ville være helt absurd å skulle ta fra noen flagget eller kaste dem ut av barnetoget fordi de går med andre lands flagg.

(NTB)

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer