Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabians forslag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges hovedstad er forunt å ha en ordfører som vet å markere seg. Fabian Stang har mot til å komme med forslag og innta standpunkter som er kontroversielle. Disse egenskapene var avgjørende for at han var etablert som en fargerik rikskjendis lenge før han ble Oslos ordfører. Og de er avgjørende for at hans vei til avisenes forsider er relativt kort. Denne oppslagskapitalen bør han forvalte med omhu. Det er viktig at han tidvis vinner gehør for sine synspunkter og får gjennomslag for sin politikk. Når han i gårsdagens avis gir uttrykk for at statsansatte i Oslo bør få høyere lønn enn kolleger som bor andre steder i landet, vil han trolig begeistre mange av hovedstadens borgere, men bli en rød klut for alle som bor i distriktene.

Stangs begrunnelse er at bokostnadene i Oslo og i andre pressområder er langt høyere enn i distriktene. For å kompensere dette bør statsansatte få et eget Oslo-tillegg, mener Stang. Tanken har vært tenkt før, men er skutt ned, med god grunn. Det ville trolig bare øke presstendensene i Oslo og bidra til ytterligere flukt fra landsbygda.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media