Fabregas ba ballen om hjelp

..og fikk ønsket innfridd da han skjøt Spania til EM-finalen.

BALL-SAMTALE: Her snakker Spanias Cesc Fabregas med ballen før han skyter vinner-målet i semifinale-kampen mot Portugal i går kveld. Spania vant på 4-2 i en straffespark-konkurransekonkurranse etter 0-0 etter ekstraomganger. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.
BALL-SAMTALE: Her snakker Spanias Cesc Fabregas med ballen før han skyter vinner-målet i semifinale-kampen mot Portugal i går kveld. Spania vant på 4-2 i en straffespark-konkurransekonkurranse etter 0-0 etter ekstraomganger. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da jeg gikk fram, sa jeg til ballen at vi måtte skrive historie og at den ikke måtte svikte meg, fortalte han etter kampen.

Cesc Fabregas var den eneste som ble vraket fra laget som startet kvartfinalen. Svært overraskende måtte han overlate plassen til Alvaro Negredo, men han kom inn tidlig i annen omgang og fikk igjen bli straffe-matchvinner som innbytter.

- OK, DA: Her har ballen innfridd Fabregas ønske, og Portugals keeper Eduardo må innse at slaget er tapt..
- OK, DA: Her har ballen innfridd Fabregas ønske, og Portugals keeper Eduardo må innse at slaget er tapt.. Vis mer

Det samme skjedde i EM-kvartfinalen mot Italia for fire år siden. Superinnbytteren hadde også assist på vinnermålet i VM-finalen i 2010 etter å ha kommet inn fra benken.

Stang inn - Jeg hadde en følelse om straffespark og tenkte på det i ettermiddag. Det er utrolig at livet ga meg en ny sjanse til å gjøre noe slikt, sa Barcelona-spilleren.

- De sa først til meg at jeg skulle ta straffe nummer to, men jeg svarte at jeg heller burde ta nummer fem, for jeg hadde en forutanelse.

Sekunder etter at portugiseren Bruno Alves hadde skutt i tverrligger og ut, gikk skuddet til Fabregas i stolpen og inn. Overtalelsesevnene hans er tydeligvis i orden.

(NTB-Reuters
)

SNAKKET MED BALLEN: Fabregas sier han måtte fortelle ballen om hvor viktig straffen var. Foto: AP/Jon Super
SNAKKET MED BALLEN: Fabregas sier han måtte fortelle ballen om hvor viktig straffen var. Foto: AP/Jon Super Vis mer