Fabrikk i full fyr

Beboerne i en leilighet våknet av røyk fra kjøkkenet. Ikke lenge etterpå sto en fabrikk på 2000 kvadratmeter i fyr i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka tre i natt fikk politiet melding om brannen, og på grunn av store fabrikkbygg og nærliggende boliger ble det slått full alarm i Haugesund.

I den tidligere glassfabrikken i Vormedal i Haugesund er det en leilighet i tillegg til flere firmalokaler. Det var beboerne i denne leiligheten som i natt våknet av en røykutvikling fra kjøkkenet.

- To fastboende og en overnattingsgjest kom seg uskadd ut. Vi vil etter hvert undersøke om brannen startet i den leiligheten, sier operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugesund politistasjon til Dagbladet.no.

Evakuerte 30

Hovedbygget på 50 ganger 40 meter sto i natt i full fyr og 30 mannskaper fra brannvesenet deltok i slokningsarbeidet. Tre timer etter at brannen startet fikk brannvesenet kontroll på flammene.

Politiet fryktet at gassflasker i fabrikklokalet skulle ta fyr. De evakuerte derfor 30 personer som bor i nærheten og laget en sikkerhetssone på 500 meter.

- Det kom noen drønn fra fabrikken, men vi fryktet at det skulle gå verre, sier Myklebust.

Selv om brannvesenet nå har fått kontroll på brannen, kommer fabrikklokalet til å bli totalskadd.