Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabrikkansatt i Kansas skjøt og drepte minst tre. Opptil 20 skadd

Masseskyting i USA.

 MASSESKYTING:  En bevæpnet person tok seg inn på et fabrikkområde i Kansas-byen Hesston like etter klokka fem lokal tid og begynte å skyte rundt seg. Tre er bekreftet døde. Opptil 20 skal være skadd. Foto: KWCH-TV via AP / NTB Scanpix
MASSESKYTING: En bevæpnet person tok seg inn på et fabrikkområde i Kansas-byen Hesston like etter klokka fem lokal tid og begynte å skyte rundt seg. Tre er bekreftet døde. Opptil 20 skal være skadd. Foto: KWCH-TV via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka fem lokal tid tok en bevæpnet person inn på fabrikkområdet til Excel Industries i byen Hesston i delstaten Kansas i USA.

Til Associated Press (AP)  like før klokka 02.00 norsk tid, forteller politiet at det så mange som tre til fire personer er drept, og opp til 20 personer har blitt skadet i skytingen.

Hvor alvorlig skadd disse personene er, er foreløpig uklart.

Ifølge AP, var gjerningspersonen selv en fabrikkansatt. Han ble skutt og drept av politiet.

Kjørte rundt i byen og skjøt Før den fabrikkansatte skytteren gikk inn på fabrikkområdet, skal han ha kjørt rundt i Hesston by og skutt rundt seg ved flere steder.

- Dette er en forferdelig hendelse. Det kommer til å være mange triste mennesker før alt dette er over, sier sheriff T. Walton i Harvey County på en pressekonferanse, ifølge AP.

Walton fortalte videre at politiet nå jobber med å identifisere de drepte. Et nøyaktig antall over drepte og skadde, er foreløpig uklart.

- Kunne høre kulene fyke forbi Fra før har politiet bekreftet tre dødsfall overfor lokalavisa Hesston Record, som skriver videre at politiet overmannen den bevæpnede personen kun 10 minutter etter at vedkommende tok seg inn på fabrikkområdet og begynte å skyte.

- Jeg hørte skyting og kom meg ut. Jeg så folk løpe, sier Dan Hampton, en fabrikkansatt til lokalaivsa.

- Jeg hørte noen rope «ild», og jeg trodde det var en brann i verkstedet. Jeg la tingene mine ned og begynte å gå vekk. Jeg hørte smell som skudd, og folk løp i alle retninger og jeg begynte å løpe jeg også. Vi løp alle over veien. Jeg kunne høre kulene fyke forbi, sier Chris Brooks til avisa.