SØRGER: Slektninger av en død arbeider sørger etter brannen i Savar i utkanten av Bangadesh' hovedstaden Dhaka den 25. november. Foto: REUTERS/Andrew Biraj
SØRGER: Slektninger av en død arbeider sørger etter brannen i Savar i utkanten av Bangadesh' hovedstaden Dhaka den 25. november. Foto: REUTERS/Andrew BirajVis mer

- Fabrikkbrann som kostet 111 menneskeliv var påtent

Det mener myndighetene i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vår konklusjon er at dette var en sabotasjehandling. Vi er i ferd med å finne ut hvem sabotørene var, og alle skyldige vil bli stilt til ansvar, sier innenriksminister Mohiuddin Khan Alamgir ifølge Reuters.

Brannen i Bangladeshs hovedstad Dhaka brøt ut lørdag. I tillegg til de omkomne ble over 150 skadd på fabrikken til selskapet Tazreen Fashion, som produserer klær for minst én europeisk kjede.

En ny brann ved en annen fabrikk i byen to dager senere vakte mistanke om at det kunne ligge noe kriminelt bak det som først ble antatt å være en ulykke.

Over 1.000 fabrikkarbeidere i Dhaka demonstrerte tirsdag med krav om at de som har ansvaret for tragedien, må straffes.

Samtidig ble eieren av Tazreen Fashion avhørt av politiet. Overlevende etter brannen har fortalt at de fikk beskjed av ledelsen om å bli værende på fabrikken da brannalarmen gikk.
NTB