Fabrikkbrann ved Stjørdal

Gassflasker eksploderer inne i fabrikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Er du på stedet? Har du bilder? Send oss epost, SMS/MMS til 2400, eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Et fabrikkbygg på Reppe utenfor Stjørdal står i brann. Bygget er overtent, og gassflasker har begynt å eksplodere.

- Gassflasker med acetylen og oksygen eksploderer inne i bygget, sier operasjonsleder Arne Henrik Ulvin i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han forklarer at eksplosjonene utgjør en fare for slukningsarbeiderne.

- Det er betydelige eksplosjoner, som er en fare for inntakspersonell, fordi deler av gassflaskene kastes ut som prosjektiler, sier Ulvin til Dagbladet.no.

Det er snekkerdelen av betongfabrikken Contiga som er rammet av brannen. Bygget er overtent, men brannen er ifølge operasjonsleder under kontroll.

- Vi vurderte å evakuere nabobygget, men nå er brannen under kontroll, og det er ikke fare for spredning, sier Ulvin, som opplyser at både veien langs fabrikken, fylkesveien mellom Hell og Hegra, og Meråkerbanen er stengt.

- Vi håper å åpne for både tog og biltrafikk i løpet av kvelden, sier Ulvin til Dagbladet.no klokken 18.30.

Det var flere arbeidere i fabrikken da brannen startet, og alle ble reddet ut. Fire er sendt til legevakt for sjekk, men skal ikke være skadd.

Politiet fikk melding om brannen klokken 16.20. Brannvesenet på Stjørdal har fått bistand fra Trondheim lufthavn Værnes, Malvik brannvesen og sivilforsvaret. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

EKSPLOSJONER: DEt er fare for sikkerheten til slukningsarbeiderne, melder politiet, fordi gassflasker eksploderer inne i bygget. Foto: TOR AAGE HANSEN
EKSPLOSJONER: DEt er fare for sikkerheten til slukningsarbeiderne, melder politiet, fordi gassflasker eksploderer inne i bygget. Foto: TOR AAGE HANSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer