HÅP:  Fortsatt blir det hentet overlevende ut av ruinene av bygningen, som raste sammen onsdag. Natt til lørdag ble i alt 40 mennesker hentet ut. Foto: AP Photo/Kevin Frayer.
HÅP: Fortsatt blir det hentet overlevende ut av ruinene av bygningen, som raste sammen onsdag. Natt til lørdag ble i alt 40 mennesker hentet ut. Foto: AP Photo/Kevin Frayer.Vis mer

Fabrikkeiere pågrepet etter bygningskollaps i Dhaka

Politiet i Bangladesh har pågrepet eierne av to fabrikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

324 mennesker er hittil funnet omkommet etter at bygningen kollapset, og et ukjent antall er fortsatt savnet i ruinene. Bygningen huset blant annet fem tekstilfabrikker der det jobbet over 3.000 arbeidere.

To av fabrikkeierne er nå siktet for uaktsomt drap, etter at de tvang arbeiderne til å gå på jobb, selv om politiet dagen før hadde krevd bygningen evakuert fordi det var funnet store sprekker i veggene.

- De involverte, særlig eierne som tvang arbeiderne til å arbeide der, vil bli straffet, sier statsminister Sheikh Hasina.

Fortsatt håp Fortsatt blir det hentet overlevende ut av ruinene av bygningen, som raste sammen onsdag. Natt til lørdag ble i alt 40 mennesker hentet ut.

- To ble hentet ut i live for få minutter siden, snart 70 timer etter katastrofen, opplyser politisjefen i Dhaka, Shyaml Mukherjee, lørdag morgen.

Og det finnes trolig flere levende inne i ruinene.

- Men de er for svake til å kunne rope om hjelp, sier Ahmed Ali, som leder redningsarbeidet. Samtidig blir arbeidsforholdene stadig vanskeligere, ikke minst på grunn av den stadig sterkere lukten av døde mennesker som ligger igjen i ruinene.

Gravemaskiner? Hittil har redningsarbeidere brukt lett verktøy, som bor, sag og spader, for ikke å skade eventuelle overlevende. Men i løpet av lørdagen skal myndighetene beslutte om det skal tas i bruk løftekraner og tyngre maskiner i et forsøk på å nå fram til dem som måtte sitte fast i luftbobler inne i bygningsmassene.

Fredag brøt det ut opptøyer ved ulykkesplassen. Pårørende protesterte etter at de fikk beskjed om at det skulle brukes gravemaskiner fra og med lørdag morgen.

Prispress Bygningskollapsen har ført til nye anklager om at vestlige selskaper presser produksjonskostnadene nedover i en bransje som er preget av beinhard konkurranse.

Den britiske kleskjeden Primark og spanske Mango har innrømmet av de fikk produkter laget i den nå sammenraste bygningen.

NTB