Facebook-aksjen gikk rett på trynet

Aksjemarkedets stormforelskelse har kjølnet betraktelig. Kursen falt med mer enn 7 prosent.

USIKRE PÅ FACEBOOKS VERDI: Selskapets beregnede markedsverdi stupte i dag fra 105 til 97 milliarder dollar. Foto. Reuters/Scanpix
USIKRE PÅ FACEBOOKS VERDI: Selskapets beregnede markedsverdi stupte i dag fra 105 til 97 milliarder dollar. Foto. Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-aksjer ble mandag omsatt for rundt 35,50 dollar, og selskapets beregnede markedsverdi falt dermed fra 105 til 97 milliarder dollar. Investorene er usikre på hvor mye Facebook egentlig er verdt, sier analytikeren Lou Kerner til nyhetsbyrået AFP.

- De fleste trodde dette var en knallbra aksje å kjøpe, og nå som dette viser seg å være feil, vet ingen hvor langt det er til bunns. Situasjonen minner nå om problemene Google opplevde da de gikk på børs, mener Kerner.

Douglas McIntyre i analyseselskapet 24/7 Wall Street tror ifølge AFP at kursen på aksjer i Facebook kan komme til å falle helt ned i 28 dollar. Dette er i den nedre enden av verdispennet det var snakk om rett før selskapet gikk på børs sist fredag.

Andre analytikere mener markedet rett og slett ikke greier å fordøye et så stort antall aksjer som er lagt ut til salg. Investorene vil ikke kjøpe så mye så lenge det hersker uro over situasjonen i Hellas og eurosonen for øvrig, blir det sagt.

(NTB)