Facebook-aksjon for russefeiring

30 000 vil ha eksamen før russetida begynner.

17. mai bør sette startskuddet for russefeiringa, heller enn å innlede eksamensperioden, mener Facebook-aksjonistene. FOTO: DAGBLADET
17. mai bør sette startskuddet for russefeiringa, heller enn å innlede eksamensperioden, mener Facebook-aksjonistene. FOTO: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Avgangselevene ved norske videregående skoler lader opp til eksamen med russefeiring.

En håpløs ordning, mener tre gutter ved Ringsaker videregående skole, som har startet en Facebook-aksjon for å flytte eksamensperioden.- Det er en kjensgjerning at avgangselevene i flere år har vært misfornøyd med å ha eksamen rett etter russefeiringa, men ingenting er blitt gjort, sier André Lillehovde til Dagbladet.no.

Elever og foreldreSammen med kameratene Audun Ødegård og Daniel Skaugen opprettet han gruppa «Ja til eksamen før russetida», og responsen lot ikke vente på seg.

Allerede etter én uke var det over 20 000 medlemmer. I løpet av en måneds tid har over 30 000 personer meldt seg på.

- Vi fant ut at Facebook er et passende medium for å samle folk. Både avgangselever, tidligere russ og foreldre er blitt med, sier Lillehovde, som selv ikke er russ før til neste år.

Å fjerne russefeiringa er ingen realistisk løsning på problemet, mener Lillehovde. Han har heller ikke tro på at russen fester mindre som følge av eksamenene som venter i etterkant. En bedre løsning vil være å gjøre seg ferdig med de aller fleste eksamenene før 17.mai, og så starte russetida på nasjonaldagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer