Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook-aksjonær saksøker selskapet

En Facebook-aksjonær har levert inn et gruppesøksmål for å stanse selskapets planer om å utstede en ny aksjeklasse.

-VIL BEHOLDE MAKTA: Facebook saksøkes for det som hevdes å være en urettferdig avtale som er inngått for å befeste gründer Mark Zuckerbergs kontroll over selskapet. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
-VIL BEHOLDE MAKTA: Facebook saksøkes for det som hevdes å være en urettferdig avtale som er inngått for å befeste gründer Mark Zuckerbergs kontroll over selskapet. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saksøkeren mener planene om å utstede såkalte C-aksjer er en urettferdig avtale som er inngått for å befeste gründer Mark Zuckerbergs kontroll over Facebook.

Etter at det ble kjent at 31 år gamle Zuckerberg planlegger å legge 99 prosent av sine Facebook-aksjer inn i et filantropisk prosjekt, kunngjorde selskapet denne uken at de vil utstede to såkalte C-aksjer for hver utestående A- og B-aksje. Den nye aksjen skal børsnoteres, men gir ingen stemmerett.

I søksmålet, som ble levert inn i Delaware, står det at en styrekomité ikke har stått på nok for å få noe i verdi fra Zuckerberg i bytte mot at han får mer kontroll over selskapet.

- Zuckerberg ønsker å beholde makten, samtidig som han kvitter seg med store mengder av aksjene sine og tjener milliarder. Utstedelsen av C-aksjer vil i praksis gi ham milliarder av dollar uten at han betaler noe for det, heter det i søksmålet.

Facebooks representanter var ikke tilgjengelige for å kommentere søksmålet. Google inngikk i 2013 et forlik for å kunne gjennomføre en lignende plan.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart