Facebook avslører forsikringssvindel

Du blir avslørt når forsikringsselskapet googler deg.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når kunder skryter av forsikringssvindelen på Facebook eller legger ut ting for salg som de tidligere har meldt stjålet, aner forsikringsselskapene ugler i mosen.

Flere faller for fristelsen til å plusse på litt ekstra på forsikringskravet, skriver Aftenposten. I jakten på forsikringssvindlerne, undersøker forsikringsselskapene hva slags informasjon som finnes om kundene på internett.

- Når våre saksbehandlere rapporterer inn mistanke om forsikringssvindel, er det fast rutine å søke på navnet til vedkommende på Google. Da kommer informasjon fra en rekke ulike sosiale medier opp, sier Vera Sønsthagen, operativ leder for utrederavdelingen i forsikringsselskapet Gjensidige, til avisen.

Hun sier hun er overrasket over hvor mange som er uforsiktige med informasjonen de deler på sosiale medier.

- Det kan være en annonse på Finn hvor en som har meldt noe tapt til oss, forsøker å selge gjenstanden via nettet eller skrytestatuser på Facebook som at «Gurimalla, så lett det er å lure forsikringsselskapet - nytt kamera til fire tusen gratis!», sier Sønsthagen.

Hun påpeker likevel at Gjensidige kun oppsøker nettsteder som er tilgjengelige for alle og aldri opprettet falske profiler for å få tilgang på informasjon kundene deres har lagt ut på sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer