Facebook avslører når det blir slutt med kjæresten

Sjekk når det er størst risiko for å bli dumpa.

SLÅOPPSKALA: David McCandless mener å ha avslørt når folk på året og på hvilken ukedag folk flest gjør det slutt. Foto: YouTube
SLÅOPPSKALA: David McCandless mener å ha avslørt når folk på året og på hvilken ukedag folk flest gjør det slutt. Foto: YouTubeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å endre sivilstatusen på Facebook er for mange like vanlig som taco på fredager.

Nå har den britiske journalisten og grafiske designeren David McCandless laget statistikk av Facebook-statusene, ifølge CNN som snappet det opp fra den norske bloggeren Mathias Mikkelsen.

Han og kollegene hans har samla sammen 10 000 Facebook-statuser og sjekket når folk bytter sine sivilstatuser. Den grafiske framstillinga ble lagt fram under et foredrag på TED-konferansen i Oxford i juli i år.

Kjærlighetsforskerne fant flere interessante høydepunkter i statistikken. Den første opptakten i antall oppløste forhold er dagen etter kjærlighetsdagen Valentine´s Day 14. februar. Også i forbindelse med at den såkalte «spring break» - en skoleferie for unge studenter i USA i Mars - skyter antall singelstatuser i været, skal vi tro McCandless sine Facebookstudier.

Også på fleipenes dag 1. april, spøker det for forholdet, ifølge ekspertene.

Om det har sammenheng med at det begynner å haste for årets julegaver til kjæresten, sier ikke studiene noe om, men de siste par ukene før jul gjør også statistikk et hopp, ifølge grafen.

McCandless trekker fram mandager til å være den dagen i uka det er størst risiko for å bli dumpa.

Du kan se hele foredraget på YouTube her.

Hvilken dag ville du helst ha dumpa kjæresten eller bli dumpa? Kjør debatt!