ÅPNET IGJEN: Ei gruppe til støtte for kvinner som står i kø for å få nye bryster etter kreftoperasjon, ble av Facebook. Årsaken er at om lag ti slike bilder ble lagt ut i helga. Foto: Privat
ÅPNET IGJEN: Ei gruppe til støtte for kvinner som står i kø for å få nye bryster etter kreftoperasjon, ble av Facebook. Årsaken er at om lag ti slike bilder ble lagt ut i helga. Foto: PrivatVis mer

Facebook beklager at brystkreftgruppe ble stengt

- Ble stengt ved en feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det ramaskrik både i sosiale medier og den fysiske verden etter at ei Facebook-gruppe til støtte for brystkreftrammede ble stengt av Facebook, siden gruppa - ikke unaturlig - hadde lagt ut bilder av kvinnebryster.

Nå beklager Facebook at brystkreftgruppa ble stengt, og har åpnet den opp igjen.

En feil I et innlegg i støttegruppa Vi som vil ha tilbake: Vi venter fandenmeg ikke på ny pupp etter kreft siteres Facebook-talsmann Jan Fredriksson på følgende:

- Hei, nå har jeg vært i kontakt med Facebook Dublin som håndterer denne saken (på linje med alle henvendelser om Facebook i Europa). De har besluttet å åpne gruppe umiddelbart. Gruppa ble stengt ved en feil, og Facebook ber deg og alle rammede om unnskyldning.

Og gruppemedlemmene jubler:

- Herlig! - Herlig ! Er ikke dette Girlpower så vet ikke jeg !!!!! Love you GIRLS !!!!! Nå skal vi virkelig slåss & stå på videre !!!!!!, skriver en bruker.

- Godt å se at dere er back in business! Stå på, bra jobba! :-), skriver en annen.

Gruppa ble startet av P4-programleder Lise Askvik og en venninne.

Ifølge reglementet til Facebook skal brukerne ikke publisere innhold som er: «(...) inneholder nakenhet (...)», og det var trolig dette punktet som gjorde at gruppa ble stengt.