TIDLIG TILFELLE: Ida fikk brystkreft som 22-åring, og måtte fjerne det høyre brystet. Hun la ut dette bildet på Facebook etter å ha fjernet et bryst. Foto: Privat
TIDLIG TILFELLE: Ida fikk brystkreft som 22-åring, og måtte fjerne det høyre brystet. Hun la ut dette bildet på Facebook etter å ha fjernet et bryst. Foto: PrivatVis mer

- Facebook ga oss vind i seilene

Brystkreftrammede Ida (24) gleder seg til å kjempe videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det stort oppstyr da Facebook stengte ei Facebook-gruppe til støtte for brystkreftrammede, etter at brystkreftopererte kvinner hadde lagt ut bilder av sine bryster.

I dag ble gruppen åpnet igjen, og Facebook beklaget at den ble stengt.

Bildeaksjon Ida Nilsen (24) fra Ormåsen er en av kvinnene som hadde lagt ut bilde av arret hun har etter operasjonen der hennes høyre bryst ble fjernet. Hun la ut bildet som ligger i øverst i denne saken.

- Bildeaksjonen var ment for politikerne, vi vil sette brystrekonstruksjon på dagsorden. Da den ble fjernet følte jeg meg kneblet, sier Nilsen til Dagbladet.

Hun fikk kreftdiagnosen da hun 22 år gammel oppsøkte sin lege etter at hun hadde funnt en stor klump i sitt høyre bryst.

- Det hadde aldri falt meg inn at jeg kunne få brystkreft. Jeg ser hele tiden at jeg mangler noe. Når jeg bøyer meg ned for å plukke opp en penn eller knyte skoa, så får jeg en påminnelse om det jeg mangler, sier hun.

- Ensom sykdom Hun forteller at sykdommen ofte føltes ensom, selv om hun hadde venner og familie rundt seg.

- Det er veldig tøft, sykdommen rammer stort sett godt voksne kvinner. Det å ha et forum der jeg kan snakke med andre som har opplevd det samme betyr mye, sier Nilsen.

Nå ser hun fram til å fortsette kampen for å få brystrekonstruksjon på dagsorden, og er veldig fornøyd med beklagelsen fra Facebook.

- Det er kjempeflott at gruppa kom opp igjen. Det har gitt oss vind i seilene, sier Nilsen.