Facebook går i svart. Slik reagerer verden på Paris-terroren

Franskmenn åpner hjemmene sine.

MASSIV STØTTE: Mange tok til sosiale medier fredag kveld og natt til lørdag, for å vise støtte til alle som er rammet av angrepene i Paris.
MASSIV STØTTE: Mange tok til sosiale medier fredag kveld og natt til lørdag, for å vise støtte til alle som er rammet av angrepene i Paris.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 120 og 160 personer er meldt drept etter at sju angrep rammet Paris fredag kveld. Rundt 100 av ofrene ble drept inne på konsertstedet Bataclan, der angriperne tok gisler. Etter at politiet stormet lokalet etter midnatt, skal to eller tre gisseltakere ha blitt drept.

Kort tid etter at nyheten ble kjent, dukket støtteerklæringene opp i sosiale medier. 

• TERROREN I PARIS: Følg utviklingen i vårt livestudio

Emneknaggene #PrayForParis og #jesuisparis brukes for å vise solidaritet med ofrene for terroren i Frankrike. Mange deler også bilder i sosiale medier med støtteerklæringer.

Aktiverte «trygghetssjekk» Facebook aktiverte sin «trygghetssjekk»-funksjon fredag kveld, som lar personer som oppholder seg i Paris gi beskjed til venner og familie om at de er trygge.

- Mine tanker er med alle i Paris i kveld. Denne typen vold har ingen plass i noen by eller land i verden. Vi har aktivert trygghetssjekk, så du kan gi beskjed om at du er trygg om du er i Paris, eller sjekke dine venner og familie, skrev Mark Zuckerberg i en Facebook-status i natt.

Åpne dører På Twitter ble emneknaggen #PorteOuverte, eller åpen dør på norsk, brukt av franskmenn som åpner sine hjem for besøkende og andre som er rammet av angrepene. 

Praying for Paris ??

Et bilde publisert av Cara Delevingne (@caradelevingne)

On Twitter, Parisians used the hashtag "#PorteOuverte"—or "open door" in French—to offer shelter to stranded visitors. On Periscope, the live-streaming app owned by Twitter, a user posted a video of the scene around the Bataclan concert hall, the site of one of the attacks. Other users posted live videos of their reaction to the violence, often with police sirens blaring in the background.

#prayforparis

Posted by Snoop Dogg on Friday, November 13, 2015