NY DESIGN: Her er nye Facebook, som ble presentert i dag. Foto: Facebook
NY DESIGN: Her er nye Facebook, som ble presentert i dag. Foto: FacebookVis mer

Facebook gir deg ei uke på å redigere vekk dine pinligste øyeblikk

Før alle får se dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook lanserte i dag en av de største omleggingene nettstedet har gjennomgått. 2,5 millioner nordmenn vil i løpet av kort tid få tilgang til det nye brukersnittet som Facebook har kalt «tidslinjen».

Kort fortalt forsøker tidslinjen «å fortelle hele historien om livet ditt på én nettside». Din nye profilside vil gå tilbake til fødselen og vise fram livet ditt kronologisk for alle Facebook-vennene dine.

Den gode nyheten opp i alt dette, er at du har sju dager på deg til å redigere vekk de pinligste bildene og mørkeste utleveringene du har lirt av deg i din tid på Facebook.

Facebook opplyser følgende om den nye virkeligheten på nettstedet:

• Når du får tidslinjen, har du sju dager før noen andre ser den. Dette gir deg en sjanse til å få tidslinjen til å se ut slik du vil, før andre personer ser den.
• For å hjelpe deg i gang inneholder tidslinjen noen av dine beste bilder og hendelser. Skjul eller fremhev det du vil, og legg til det som mangler.
• Kun de personene du opprinnelig delte innlegget med, kan se det på tidslinjen din. Hvis du ønsker det, kan du gå tilbake og endre hvem som ser et innlegg, slette det eller bare skjule det fra tidslinjen din.

Ønsker du tilgang til Facebooks nye univers, går du til tidslinje-siden og takker ja.

Det første du raskt blir klar over etter å ha takket ja, er at alle dine aktiviteter på Facebook blir langt enklere tilgjengelig for dine venner.

I to brede spalter presenterer tidslinjen alle de «viktigste» aktivitetene dine på Facebook på en langt mer oversiktlig måte enn tidligere.

- Vi ønsket å designe et sted der du føler deg hjemme, har Facebook-gründer Mark Zuckerberg sagt.