FORSKNING: Marc Zuckerberg og kona Priscilla Chan forteller hva de vil gjøre med formuen. Foto: AP Photo/Jeff Chiu / NTB Scanpix
FORSKNING: Marc Zuckerberg og kona Priscilla Chan forteller hva de vil gjøre med formuen. Foto: AP Photo/Jeff Chiu / NTB ScanpixVis mer

Facebook-gründeren og kona skal bruke 25 milliarder kroner til å kurere alle verdens sykdommer

Skal kurere alle verdens sykdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede for ett år siden da datteren til Facebook-gründeren Mark Zuckerberg og Priscilla Chan ble født, gjorde paret det klart at de i løpet av sin levetid aktet å donere store deler av den gigantiske formuen sin til veldedighet.

Lenge har det vært uklart nøykatig hvordan disse midlene skulle distribueres, men nå skriver Recode at paret akter å donere tre milliarder dollar til forskning som skal kunne kurere alle verdens sykdommer.

I norske kroner tilsvarer dette beløpet omlag 25 milliarder.

Når Zuckerberg står på scenen, er det stort sett Facebook det handler om, men slik var det ikke denne gang. Denn gangen var det sykdom som sto på agendaen, og mer spesifikt om det er mulig å kurere alle verdens sykdommer.

- Vi har snakket med eksperter som tror det er mulig. De største gjennombruddene innenfor medisin tar mange år. Dette handler om vår framtid, og vi må gjøre vår del, sier han.

De gjorde det også klart at det er tre områder som krever fokus dersom målet skal nås.

  • Fremme samarbeid mellom forskere og ingeniører
  • Utbedre teknologi og verktøy
  • Øke bevisstheten rundt problemstillingen

Etter at paret presenterte sine planer, tok flere andre prominente gjester podiet for å hylle deres initiativ - deriblant Microsoft-gründeren Bill Gates som selv har donert store summer til veldedighet.

- Vi trenger mer forskning. Jeg tror alle som har vært her i dag, kommer til å være stolte over at de var til stede da Mark og Priscilla startet denne reisen, sier han.