Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook har slettet titusener av britiske kontoer før valget

For å bekjempe falske nyheter. 

SLETTER KONTOER: For å bekjempe falske nyheter har sier Facebook at titusenvis av kontoer i Storbritannia er slettet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SLETTER KONTOER: For å bekjempe falske nyheter har sier Facebook at titusenvis av kontoer i Storbritannia er slettet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IT-giganten Facebook oppgir å ha slettet titusener av falske brukerkontoer i Storbritannia for å bekjempe falske nyheter før nyvalget i landet, som finner sted 8. juni.

I tillegg har selskapet kjøpt annonser i britiske medier hvor de advarer mot åpenbart uriktige nyhetsartikler.

Her blir britiske avislesere oppfordret til å være skeptiske til overskrifter og vurdere kildene til oppsiktsvekkende nyheter før de deler dem.

Facebook forsøker dessuten å utvikle tekniske løsninger som automatisk oppdager artikler som kan være useriøse. Selskapet har også inngått samarbeid med organisasjoner som skal sjekke faktainnholdet i saker som deles på Facebook, skriver avisa The Independent.

Lignende tiltak ble innført før presidentvalget i Frankrike, hvor 30 000 Facebook-kontoer ble fjernet.

(NTB)