Facebook-innlegg ryster jurist:
- Har en tenåringsgutt som sliter så sykt med svettelukt, det lukter kattepiss av ham

Folk skriver om barn og utro ektemenn på «Hønehjørnet».

REAGERER PÅ INNLEGG: Jurist Sara Eline Grøndal reagerer på flere innlegg skrevet på «Hønehjørnet». Foto: Skjermdump/Privat
REAGERER PÅ INNLEGG: Jurist Sara Eline Grøndal reagerer på flere innlegg skrevet på «Hønehjørnet». Foto: Skjermdump/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er rystet over det jeg oppfatter som en fullstendig mangel på forståelse for barns rettigheter og privatliv.

Det sier Sara Eline Grønvold, jurist og forfatter av boken «Barn og Personvern», om en rekke innlegg publisert på Facebook-gruppa «Hønehjørnet».

I disse deler mødre personopplysninger om egne barn og andre.

Deler intim informasjon

Et av innleggene er skrevet av en mor som under fullt navn klager over at mannen er utro, en annen omtaler sinneanfallene til et fem år gammelt barn. Et tredje innlegg tar for seg en tenåringssønn som sliter med svetteproblemer.

Det får Grønvold til å reagere.

- Jeg kan ikke forstå behovet for å dele dette. Man kan oppsøke lege, søke opp råd på internett, men ikke dele under fullt navn slik at barnet også blir identifisert. Det er helt åpenbart at han kan bli mobba for dette, sier Grønvold om det siste tilfellet.

27 000 medlemmer

Hønehjørnet ble grunnlagt i august 2015 og beskriver seg selv som en jentegruppe. Flere av medlemmene i gruppa skriver at å være med i gruppa føles som å ha ei god venninne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer