Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Facebook, Instagram OG Tinder var nede, verden over

Gruppe påstår at de hacket sidene.

«NOE GIKK GALT»: Slik ser Facebook ut, om man i det hele tatt fikk lastet sida, tirsdag morgen. Årstallet Facebook opererer med ser heller ikke ut til å være helt riktig i dag. Skjermdump: Facebook
«NOE GIKK GALT»: Slik ser Facebook ut, om man i det hele tatt fikk lastet sida, tirsdag morgen. Årstallet Facebook opererer med ser heller ikke ut til å være helt riktig i dag. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du forsøkt å komme deg på Facebook eller Instagram i dag, men ikke fått det til?

Begge nettstedene var nede, trolig verden over. 

Det melder flere internasjonale medier, deriblant Herald Sun, Channel 9 og Buzzfeed. 

#offline Datingappen Tinder var også nede.

I 08-tida kommer Dagbladets reportere seg inn på Facebook og Instagram igjen. Tidligere ble man møtt med en feilmelding eller en side som ikke ville laste.


Midt i «kaoset» la hackergruppa Lizard Squad ut en melding på Twitter, der de tilsynelatende tar på seg ansvaret: 

«Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad», skriver de. 

Seinest i går skrev Dagbladet om hackergruppa, da de hacket nettsida til flyselskapet Malaysia Airlines. Alle som gikk inn på siden ble videresendt til et nettsted der en øgle ikledd dress og hatt dekket skjermen.

- Jobber med å fikse det På siden sto det «Plane Not Found», med referanse til flyselskapets to tragiske flyulykker det siste året. 


Det var samme gruppa som kneblet Xbox og Playstation i jula. 

Lizard Squad er kjent for å sympatisere med terrorgruppa IS, og skriver på egne nettsider at de jobber for et «cyber-kalifat». 

Tirsdag formiddag flommer Twitter over med meldinger under #SocialMetdown2015 og #SocialMediaMeltdown. Hundrevis av mennesker ser ut til å ha opplevd at heller ikke de får åpnet nettsiden og appene - også i Norge. 


Nyhetsbyrået AP meldte i 07.50-tida, norsk tid, at Facebook er nede i USA og Asia.

«Vi er klar over problemet, og jobber med å fikse det», skrives det på Instagrams Twitter-profil i morgentimene. 

Ingen vil se bilde av skikkelig godt måltid «Facebook, Instagram og Tinder er nede. Tar du bilde av et skikkelig godt måltid akkurat nå, vil ingen noen gang få vite om det», skriver STA Travel Australia. 

Facebook eier fotodelingstjenesten Instagram, etter at de kjøpte den for en milliard dollar i april 2012. Datingappen Tinder krever at man bruker Facebook-profilen sin når man logger inn. 


Har du tips eller innspill? Kontakt oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til 2400@dagbladet.no. 

*Saken oppdateres.