Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook inviterer: Hacker du sidene våre får du en million dollar

Vil forsterke sikkerheten.

TAR GREP: Facebook, her ved toppsjef og grunnlegger Mark Zuckerberg, trapper opp kampen mot nettkriminelle og vil bedre sikkerheten til nettsamfunnet. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix
TAR GREP: Facebook, her ved toppsjef og grunnlegger Mark Zuckerberg, trapper opp kampen mot nettkriminelle og vil bedre sikkerheten til nettsamfunnet. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny uttalelse tar Facebook to dramatiske skritt for å bedre sikkerheten - etter at en rekke mer eller mindre alvorlige virus har herjet hos nettstedet.

Dette gjelder både i form av pirrende videoer som brukere lures til å klikke på, men også i form av mer alvorlige trusler som har gått direkte på selskapet.

Det nylig børsnoterte selskapet lover nå opptil en million dollar - seks millioner kroner - til de som eventuelt skulle finne alvorlige sikkerhetsbrudd eller sårbarheter.

Til Bloomberg sier sikkerhetssjef Ryan McGeehan hos Facebook at «hvis noen finner en sikkerhetsfeil hos oss som kan føre til milliontap, betaler vi heller den summen».

Det skjer etter at Facebooks sikkerhetsfolk nylig fikk tips om at en svakhet ved sikkerheten gjorde det mulig å fange opp intern kommunikasjon.

Underforstått: De som har vilje og evne til å finne de reelle truslene hos Facebook vil ikke nøye seg med 500 dollar i kompensasjon, som selskapet har operert med tidligere.

Denne ordningen ble introdusert for omkring et års tid siden, da Facebook lanserte det såkalte «bug bounty»-programmet der de inviterte PC-kyndige til å finne sikkerhetshull - mot et honorar på «500 dollar og oppover».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media